foredragsrekke

Styremedlemmer i Aalesund Historielag holder jevnlig foredrag og presentasjoner i forskjellige fora. I tillegg til denne uorganiserte foredragsvirksomheten ser vi det som en viktig oppgave i driften av Historielaget å formidle kunnskap om Ålesunds fortid ved å stå som arrangør av en foredragsrekke. I denne rekken av organiserte muntlige presentasjoner forsøker vi å trekke frem interessante og varierte temaer fra byhistorien. Aalesund Historielag har arrangert følgende foredrag:

*5. februar 2018. Foredrag ved: KNUT MAASEIDE. Tittel: Fra ladestedsrettigheter til bybrann, En maritim byvandring i det gamle Ålesund. Sted: Kaulå (gamle gymsalen), Aspøy Skole, Ålesund. Introduksjon og møteledelse: Oddmund Kjell Olsen. Publikum: ca. 40 personer.

*27. februar 2017. Foredrag ved: VEGARD RIKSHEIM TANDSTAD. Tittel: Skolebarns opplevelser av 2. verdenskrig i Ålesund. Sted: Kaulå (gamle gymsalen), Aspøy Skole, Ålesund. Introduksjon og møteledelse: Gunnar Myklebust. Publikum: ca. 60 personer.

*26. september 2016. Foredrag ved: THERESE ALVIK. Tittel: Da byen gråt, Familien Steinfelds historie fra Ålesund til Auschwitz. Sted: Foredragssalen, Aalesunds Museum, Rasmus Rønnebergsgate 16, Ålesund. Introduksjon og møteledelse: Gunnar Myklebust. Publikum: ca. 80 personer.

*29. februar 2016. Foredrag ved: EIRIK RØSVIK. Tittel: Da Ålesund brant, Keiser Wilhelm II og Norge, 1889-1914.  Sted: Sunnmørspostens auditorium, Røysegata 10, Ålesund. Introduksjon og møteledelse: Torgeir Melsæter. Publikum: ca. 60 personer.

*21. april 2015. Foredrag ved: TORGEIR MELSÆTER. Tittel: Hva skal vi med fortida? Ålesunds historie i brytningen mellom gammelt og nytt. Sted: Sunnmørspostens auditorium, Røysegata 10, Ålesund. Introduksjon og møteledelse: Oddmund Kjell Olsen. Publikum: ca. 30 personer.

*26. mars 2014. Foredrag ved: BJØRN JONSON DALE. Tittel: Ålesunds historie, en kortversjon av den store tidslinje. Sted: Bystyresalen, Ålesund Rådhus. Publikum: ca. 100 personer.