Aalesund historielag

ble stiftet 26. mars 2014 for "å vekke interesse og skape forståelse for Ålesunds historie samt spre kunnskap om kulturarven og slå ring om alle kulturminner".

Historielaget er hjemmehørende i  Ålesund by. Vi er blitt godt mottatt i lokalmiljøet og har inntatt rollen som viktig uavhengig faglig instans for bevaring av det kulturhistoriske og arkitektoniske særpreget her i byen. Dette er et område hvor Ålesund kommune, museer og andre kulturinstitusjoner i regionen ikke har engasjert seg nevneverdig de siste årene. Vi har altså truffet blink med vårt formål.

Aalesund Historielag arrangerer historiske vandringer, foredrag og historisk-musikalske forestillinger. Videre engasjerer styret seg for bevaring av byens kulturminner. Historielaget har sendt bekymringsmeldinger til kommunen samt holdt flere presentasjoner om forskjellige emner i foreninger og organisasjoner. Styret i Aalesund Historielag er også involvert i faglige prosjekter her i byen innen kulturminnevern og annet historisk forskningsarbeid.

Til våre arrangementer har vi en tilslutning av publikum på rundt 60-100 personer. Vår tilstedeværelse i Ålesund blir tydelig satt pris på da vi gjentatte ganger har fått positive tilbakemeldinger og henvendelser av forskjellig art. Media gir stadig god dekning fra vår virksomhet.

Aalesund Historielag ledes av et styre på sju personer med ett varamedlem. Samtlige engasjerer seg i lagets virksomhet på frivillig, idealistisk og ulønnet basis. Styret har for aktivitetsåret 2018/19 følgende sammensetning:

Leder                      Torgeir Melsæter

Nestleder               Anders Holtvedt Andersen

Sekretær                Sindre Søvik Erstad

Kasserer                 Reidun Kvien

Styremedlem         Odd-Østen Hurlen

Styremedlem         Kirsti Hopland

Styremedlem         Kjell Arne Slinning

Varamedlem          Siri Dale Reichel

I vår organisasjon har også følgende personer verv:

Revisorer:              Ola H. Grytten, Harald Gjørtz

Valgkomité:           Jorunn Rygh (leder), Ingval Bortne, Bjørg Stafseth Kristiansen