Aalesund historielag

ble stiftet 26. mars 2014 for "å vekke interesse og skape forståelse for Ålesunds historie samt spre kunnskap om kulturarven og slå ring om alle kulturminner".

Historielaget er hjemmehørende i  Ålesund by. Vi er blitt godt mottatt i lokalmiljøet og har inntatt rollen som viktig uavhengig faglig instans for bevaring av det kulturhistoriske og arkitektoniske særpreget her i byen. Dette er et område hvor Ålesund kommune, museer og andre kulturinstitusjoner i regionen ikke har engasjert seg nevneverdig de siste årene. Vi har altså truffet blink med vårt formål.

Aalesund Historielag arrangerer historiske vandringer, foredrag og historisk-musikalske forestillinger. Videre engasjerer styret seg for bevaring av byens kulturminner. Historielaget har sendt bekymringsmeldinger til kommunen samt holdt flere presentasjoner om forskjellige emner i foreninger og organisasjoner. Styret i Aalesund Historielag er også involvert i faglige prosjekter her i byen innen kulturminnevern og annet historisk forskningsarbeid.

Til våre arrangementer har vi vanligvis en tilslutning av publikum på rundt 60-100 personer. Vår tilstedeværelse i Ålesund blir tydelig satt pris på da vi gjentatte ganger har fått positive tilbakemeldinger og henvendelser av forskjellig art.

Aalesund Historielag ledes av et styre på sju personer med tre varamedlemmer. Samtlige engasjerer seg i lagets virksomhet på frivillig, idealistisk og ulønnet basis. Styret har for aktivitetsåret 2019/20 følgende sammensetning:

Leder                      Torgeir Melsæter

Nestleder               Arne Bjørn Sætre

Sekretær                Anne Standal

Kasserer                 Ingval Bortne

Styremedlem         Kirsti Hopland

Styremedlem         Odd-Østen Hurlen

Styremedlem         Reidun Kvien

Varamedlemmer   Rolf Juliebø, Liv Asbjørg Welle, Malvin Dalhus

I vår organisasjon har også følgende personer verv:

Revisorer               Ola Honningdal Grytten, Harald J. Gjørtz

Valgkomité            Jorunn Rygh (leder), Bjørg Stafseth Kristiansen, Sindre Søvik Erstad